Doe het zelf

Hoe houd je de kater van de buren buiten de deur?

Veel katteneigenaren vinden het geen optie om portier te spelen voor hun huisdier. Door een kattenluikje in de deur of in de gevel kan poes zelf besluiten of ze naar binnen of naar buiten wil. Maar wat nu als de kater van de buren het kattenluik ontdekt? Wil je alleen je eigen huisdier in huis hebben dan is een kattenluik met chip een optie. Deze werkt door de identificatiechip van je kat te lezen. Alleen als het chipnummer overeenkomt met dat wat in het geheugen van het luikje is geprogrammeerd gaat het luikje open. Op die manier kunnen er dus geen vreemde katten meer bij je in huis komen.  

Zorg dat je kat altijd naar binnen kan 

Katten zijn graag buiten, vooral ’s nachts. Achter vliegjes en andere beestjes aan jagen is het liefste wat ze doen. Maar het is belangrijk dat je kat altijd naar binnen kan. Als hij ziek of gewond is moet hij immers de hulp van zijn baasjes kunnen inroepen en naar huis komen. Daarom is een kattenluikje een uitkomst. Je kat kan dan zelf bepalen wanneer hij buiten of binnen is.  

Een kattenluik in combinatie met een afgeschermde tuin 

Gelukkig besluiten steeds meer katteneigenaren hun kat niet vrij op straat te laten lopen. Zo verklein je de kans op een ongeluk of weglopen natuurlijk aanzienlijk. Je kunt je tuin afschermen met schrikdraad voor katten of met net. Ook kun je een kattenren bij je huis plaatsen. Je kunt het kattenluik in de ren uit laten komen. Zo kan de kat wel naar buiten, maar is wel altijd in een veilige omgeving.  

Zorg dat je kat geen overlast geeft 

Als je buren geen kat hebben dan willen ze die van jou vast liever niet in hun zorgvuldig aangelegde tuin. Als je je kat graag buiten wilt laten rondlopen, zorg er dan voor dat hij de tuin niet uit kan zodat hij de tuinen van de buren met rust laat.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.