Doe het zelf

PVC: de beste keuze vloer voor jouw badkamer

Iedere ruimte in jouw huis heeft maar een paar dingen gemeen. Er moet iets met de muren gebeuren natuurlijk, maar ook met de vloer. De functie van de ruimte bepaald wat voor vloer het meest geschikt is. Je legt bijvoorbeeld liever geen tapijt in de wc, keuken of badkamer. Vooral de badkamervloer moet aan een paar specifieke eisen voldoen. Een badkamer is een natte ruimte, dus de vloer moet goed tegen water kunnen. Parket en laminaat zijn daardoor niet geschikt. Daarbij moet het makkelijk schoon te maken zijn. Ook hebben veel mensen vloerverwarming in de badkamer, waardoor je een vloer moet kiezen die tegen vloerverwarming kan. PVC tegel badkamer voldoet aan al deze eisen. Een PVC vloer is daarom een hele goede keuze.

Verschillende mogelijkheden

Nadat je hebt gekozen wat voor soort vloer je in de badkamer wilt, moet je nog een paar belangrijke andere keuzes maken. PVC komt in vele verschillende kwaliteiten, kleuren, designs en vormen. Voor welke kwaliteit PVC je gaat zal afhangen van je budget. Hoe betere kwaliteit, hoe duurder de vloer. De kleur is vooral je eigen smaak, maar je moet natuurlijk ook kijken of het bij de stijl van je badkamer past. Dit geldt voor zowel de kleur als het design. Er zijn PVC vloeren die op houten vloeren lijken, maar andere lijken op tegels of hebben een mooie print. Je PVC visgraat laten leggen is een goede keuze als je rechte planken saai vindt. Met visgraat wordt de vloer gelegd in een visgraatmotief, waardoor de kamer een unieke uitstraling krijgt.

PVC vloeren laten leggen

Een PVC vloer wordt er als het ware opgeplakt. Het is belangrijk dat dit op een goede, even ondergrond gebeurd. Anders zul je hobbels of kuilen krijgen in je vloer. Meestal wordt de vloer geplakt door professionals van de winkel waar je de vloer hebt gekocht. Tegenwoordig zijn er echter ook PVC vloeren met een klik systeem zoals laminaat dat heeft. Dan klikken de losse stukken in elkaar. Hier moet je wel heel goed opletten dat dit goed en nauwkeurig gebeurd, anders kan de vloer bijvoorbeeld waterdichtheid verliezen. Als er onderbrekingen in de vloer zitten kan daar ook vuil ophopen. Het is dus belangrijk dat een PVC vloer gelegd wordt door iemand die daar verstand van heeft.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.