Doe het zelf

De zolder transformeren – hoe pak je dat aan?

Wanneer je huiseigenaar bent, is de kans groot dat je een zolder hebt die vol staat met spullen. Gebruik je deze spullen nog? Nee. Kunnen ze weggegooid worden? Ja. Je gaat deze spullen nooit meer gebruiken, geef het maar gewoon toe. Daarom ga je nu een grofvuil container huren en alles weggooien. Kijk nu eens naar die ruime, lege zolder. Je voelt je handen al kriebelen, het wordt tijd voor een doe-het-zelf zolderverbouwing!

Wat zijn de opties?

Als je kunt staan in je zolderruimte zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk aan een knusse slaapkamer, handig thuis kantoor, een plekje voor jezelf of een inloopkast – want genoeg kastruimte, dat hebben we nooit! Je kunt zelf beslissen wat je het meeste nodig hebt in jouw huis en waar je voorkeur naartoe gaat. Heb je veel ruimte? Dan kun je natuurlijk ook twee opties combineren, zoals een slaapkamer en inloopkast! Het is van belang dat je deze visueel in elkaar laat overvloeien, zodat je rust in de ruimte creëert en het tegelijkertijd stijlvol houdt.

Welke stappen moet ik volgen?

Voor alle opties gelden een aantal van dezelfde stappen. Nadat de bouwcontainers gevuld zijn wordt het tijd voor een goede schoonmaak. Stof kun je natuurlijk in geen een ruimte gebruiken. Wanneer je hebt besloten wat voor soort kamer je wilt creëren wordt het tijd voor een moodboard. Verwerk hier je favoriete kleuren en meubilair inspiratie in, maar ook je hobby’s en interesses. Je wilt de ruimte ten slotte persoonlijk maken!

Hierna ga je beginnen met het leggen van een mooie vloer en het verven van de muren. Vergeet niet te zorgen voor genoeg licht. Hiermee bedoelen we kunstmatige verlichting, maar ook natuurlijk daglicht. Dit kan je verzorgen middels het plaatsen van een dakkapel of dakramen. Als laatste volgt de inrichting van je kamer, zoals het plaatsen van een bed, bureau of ingebouwde planken voor je inloopkast. Vergeet niet wat toffe accessoires toe te voegen en eventueel kamerplanten. Mooi, én gezond!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.