Nieuwbouw

De voor- en nadelen van een glazen terrasoverkapping

Een overkapping in je tuin zorgt ervoor dat je het hele jaar gebruik kan maken van je achtertuin. Met een glazen overkapping creëer je een leefruimte in je tuin. Ben jij benieuwd naar de voor- en nadelen van een glazen overkapping? Hieronder vind je meer informatie over een glazen overkapping.

Een glazen overkapping is absoluut een toegevoegde waarde aan je tuin, maar eigenlijk aan je gehele huis. Het grote voordeel van tuinoverkappingen is dat je langer kan je genieten van je tuin. Zelfs als het wat frisser wordt. Een overkapping van glas biedt echter ook veel bescherming tegen wind, regen én de zon.

De voordelen van een glazen overkapping

Veel mensen kiezen ervoor om glas te gebruiken in hun overkapping omdat het anders al snel te donker wordt. Je kunt een volledige glazen constructie maken of alleen glas gebruiken voor het dak of glazen wanden plaatsen. Glas heeft vele voordelen. Het zorgt voor een prachtige lichtinval en heeft een mooie en luxe uitstraling. Daarnaast past het bij heel veel stijlen waardoor een glazen overkapping erg tijdloos is en lang meegaat. Het duurzame materiaal zal niet snel verouderen en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Last but not least, een glazen overkapping zorgt ook voor geluid- en warmte isolatie wanneer de overkapping volledig is afgesloten met wanden.

De nadelen van een glazen overkapping

Natuurlijk heeft een glazen overkapping niet alleen maar voordelen. Wanneer je een keuze gaat maken is het ook goed om je te realiseren dat glas erg zwaar en breekbaar is. Wanneer je kleine kinderen hebt, loop je het risico dat er een keer een bal door de glazen wand heen vliegt. Daarnaast is een glazen overkapping niet het goedkoopste onder de overkappingen maar gezien de voordelen absoluut de investering waard. Mocht je veel waarde hechten aan privacy in de tuin, dan zijn heldere glazen wanden wellicht niet de oplossing voor jou.

Glazen overkapping plaatsen

Bij Gumax vind je een ruim aanbod aan glazen terrasoverkappingen, glazen schuifwanden en zonwering. Daarnaast is het ook mogelijk om een carport te laten maken in dezelfde stijl. Bezoek via gumax.com de galerij en laat je inspireren. En wie weet zit jij komend jaar onder een prachtige overkapping te genieten van je eigen achtertuin.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.