Bouwmateriaal,  Doe het zelf,  Gereedschap

Soorten dakconstructies

Mocht je besluiten om meer ruimte op je zolder te creëren, dan kun je kiezen uit veel verschillende soorten dakconstructies. U kunt kiezen uit verschillende materialen die in de bouw worden gebruikt. U heeft de keuze uit kunststof, hout, zink of geprefabriceerde dakconstructies. Dit is een kwestie van smaak en bruikbaarheid van het materiaal. Elk bouwmateriaal heeft zijn eigen voordelen, hieronder staan de soorten dakconstructies uitgelegd

Kunststof dakconstructie

Tegenwoordig wordt plastic steeds vaker gebruikt als bouwmateriaal voor dakkapellen. Dit komt mede door het uiterlijk en vele andere voordelen ten opzichte van hout. Kunststof is makkelijk schoon te houden, er zijn oneindig veel uitvoeringen en het heeft een lange levensduur. Naast deze voordelen is een zeer belangrijk voordeel dat het kan worden geïsoleerd, waardoor u geld bespaart op de energierekening. De prijzen zijn echter iets hoger dan de houten versie, maar het materiaal is ontworpen voor een langere levensduur.

Houten dakconstructie

Hout het materiaal dat het meest gebruikt wordt voor dakconstructies. Dit komt omdat hout enkele voordelen heeft. Hout is bijvoorbeeld het goedkoopste materiaal. Door een houten dakconstructie te kiezen, bespaart u enkele honderden euro’s. Hout is een materiaal dat makkelijk kan worden afgewerkt. Hout heeft alleen wel meer onderhoud nodig. Van tijd tot tijd zorgt een nieuwe verflaag ervoor dat uw kapel er weer zo goed als nieuw uitziet. Jaarlijks onderhoud is weliswaar noodzakelijk, maar als u dat doet, gaat uw houten dakconstructie minimaal 25 jaar mee.

Geprefabriceerde dakconstructie

Een geprefabriceerde dakkapel is een kapel die al van tevoren gemonteerd is en klaar is voor montage. U hoeft alleen wat voorwerk te doen voordat alles gemonteerd is. Naast de vergunning moet er natuurlijk een even groot gat in het dak gemaakt worden. De geprefabriceerde dakconstructie kan daarna binnen een dag worden geplaatst. Geprefabriceerde dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waarvan de meeste van hout zijn, met kunststof kozijnen en panelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.