Hoe tegel je een badkamer: gids
Doe het zelf

Hoe tegel je een badkamer: gids

Je hebt misschien de indruk dat betegelen een zeer eenvoudige taak is, maar helaas kan een gebrek aan ervaring en kennis over het onderwerp een desastreus effect hebben op jouw nieuwe badkamer. Vooral als je een ingebouwd bad hebt en daar omheen moet tegelen.

In deze blog leggen we uit hoe je om de juiste manier jouw badkamer betegeld en hoe je rondt jouw bad moet tegelen.

De benodigdheden
Je hebt nodig:

  • Meetlint of liniaal
  • Een pen of potlood
  • Waterpas
  • Tegelsnijder
  • Tegelspaan
  • Voldoende aantal tegels
  • Mengemmers
  • Schuurpapier of gips om een vlak oppervlak te krijgen
  • Spons en zeepsop

De instructies

Stap 1.) Bereken hoeveel tegels je nodig hebt door het gebied dat je wilt betegelen te meten – je moet de hoogte en breedte meten om het volledige oppervlak te berekenen. De meeste tegels zijn ondergebracht in dozen met hun unieke afmetingen op de zijkant, dus je kunt dit als referentie gebruiken om erachter te komen hoeveel dozen je precies nodig hebt.

Stap 2.) De volgende stap die je moet nemen, is het vinden van de juiste voeg en lijm. Het specifieke type van beide producten dat je kiest, moet afhangen van het type tegel dat jij wilt plaatsen, dus zorg ervoor dat je vooraf wat onderzoek kunt doen om de beste beslissing te nemen voor jouw individuele project. Mogelijk moet je ook een soort afdichtmiddel kopen als je een meer natuursteentegel wilt gebruiken.

Stap 3.) Maak een zorgvuldig plan van aanpak die je kan helpen om te visualiseren welke stappen moeten worden genomen om vooruitgang te boeken in het tegelen. Begin met het uitzetten van jouw tegels, denk na over hoe je de tegels het beste kunt plaatsen om welk patroon te bereiken, en beslis ook waar de middenlijn zal zijn en hoeveel sneden je moet maken om alles te laten werken goed. Maak je geen zorgen over het nemen van de tijd om deze stap te voltooien, want het zal je in de toekomst zoveel gedoe besparen. Een goed plan legt de basis voor een goed eindresultaat!

Stap 4.) Voordat je jouw eerste tegel aanbrengt, moet je een waterpas gebruiken om een ​​niveaupunt te identificeren dat je helemaal rond jouw bad kunt laten lopen. Deze plek zou ongeveer één tegel of minder van je plint moeten zijn, omdat het je startpunt zal zijn om je kansen op een rechte en stabiele afwerking te vergroten. Trek vervolgens voldoende verticale lijnen zodat je weet waar je je tegels moet plaatsen zodat ze in alle richtingen (naar boven en overdwars) volledig recht eindigen.

Stap 5.) Pak nu de lijm en verdeel deze over het hele gebied die je wilt betegelen met behulp van de troffel, en zorg ervoor dat je de producten in alle hoeken en gaten in de muur verwerkt die in de toekomst een probleem kunnen veroorzaken. Als je klaar bent, verzamel je de tegels en breng je ze aan op de lijm door de tegel op zijn plaats te drukken en vast te zetten, waarbij je controleert of deze recht en op de juiste plaats ligt voordat u doorgaat naar de volgende tegel. Pak wat afstand houders om tussen elke tegel te plaatsen en breng op dezelfde manier een andere tegel aan op de muur, blijf controleren met een waterpas om een ​​gelijkmatige afwerking te garanderen.

Stap 6.) Herhaal stap 5 en neem de tijd om overtollige lijm te verwijderen terwijl je de tegels plaatst. Als je moet betegelen in krappe ruimtes die enigszins moeilijk te bereiken zijn, vind je het misschien gemakkelijker om wat voegmiddel rechtstreeks op de tegel aan te brengen, zodat je het er gemakkelijker op kunt duwen.

Stap 7.) Nadat je al jouw tegels op een rechte, stabiele manier op jouw vloer en muur hebt aangebracht, moet je minimaal 12-24 uur wachten voordat je jouw voegmiddel aanbrengt. Wanneer de tijd daar is, spreid je eenvoudig jouw voeg tussen de tegels en duw je deze in de kleinste ruimtes met behulp van een voegvlotter. Je kan zelfs jouw vinger gebruiken om de voeglijn te verfijnen, zorg ervoor dat jouw handen schoon zijn voordat je dit doet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.