Bouwmateriaal,  Doe het zelf

Selectiecriteria bij aankoop metalen profielen

Metaal profielen zijn een van de betrouwbare materialen diejeu in bijna elk project kunt gebruiken. Je kunt het gebruiken bij de constructie van gebouwen en zelfs bruggen. Dit is ook een van de veelgevraagde materialen die er zijn. Steeds meer mensen staan ​​te popelen om metalen profielen te kopen omdat het in verschillende vormen en maten verkrijgbaar is. Als je plannen hebt om metalen profielen te kopen, moet je weten wat je overwegingen zijn. Het bevat een aantal selectiecriteria. Om je deze informatie te geven, wil je misschien tot het einde blijven lezen.

Dingen om op te letten

Verschillende plaatsen zoals Metaalshop.be bieden een ruime keuze aan metalen profielen. Maar voordat je naar een winkel gaat, moet je alle criteria vastleggen die je nodig hebt. Op deze manier kun je verstandig kopen. Het eerste criterium is de grootte en vorm. Je moet de exacte dikte, breedte en diameter weten van het metaal dat je nodig hebt. Je moet ook kijken of je een vierkante of een staafvorm van metalen profielen wilt. Het volgende criterium is het type metaal en legering. Geef je de voorkeur aan ferro of non-ferro metaal? Daarna moet je rekening houden met de mechanische eigenschappen van de metalen profielen. Je moet vragen naar de treksterkte en vloeigrens. De rek en trekmodulus zijn ook essentieel om te weten.

Essentiële eigenschappen die je moet weten

Van de bovengenoemde mechanische eigenschappen moet je prioriteit geven aan de treksterkte en de vloeigrens. Treksterkte is de hoeveelheid sterkte die metaal kan bereiken wanneer het wordt uitgerekt of getrokken. Ongeacht welk project je wilt bouwen, het is essentieel dat je metalen profiel elastisch genoeg is om te presteren. De volgende is de vloeigrens. Het is de maximale hoeveelheid spanning die het metalen profiel kan vervormen. Het wordt getest door middel van spanning belastende omstandigheden. Het is essentieel om te weten, vooral als je metalen profielen voor gebouwen en bruggen gaat gebruiken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.