Bouwmateriaal

Isolatiematerialen: maak de juiste keuze

Ga je starten met een nieuwbouw? Ga je jouw woning of ander onderkomen renoveren? Bij iedere manier komen isolatiematerialen aan te pas. EPS, PIR, glaswol, steenwol en vlas zijn zomaar enkele voorbeelden waaruit je kunt kiezen als je isolatiematerialen gaat bestellen. Let wel op dat iedere isolatietoepassing andere materialen vereist. Lees hieronder voor welke isolatiematerialen jij moet gaan kiezen.

Vloerisolatie

Ben je klaar met koude voeten in je huis? Ga dan je vloer isoleren. Wanneer we het over vloerisolatie hebben dien je heel goed na te denken wat je precies wilt gaan isoleren. Een betonnen vloer met kruipruimte vraagt compleet andere isolatiematerialen dan bijvoorbeeld een bovenverdieping vloer. Isoleren via een kruipruimte gaat wel heel eenvoudig. De meest gebruikte isolatiematerialen voor vloerisolatie zijn PIR, steenwol en EPS. Voor het isoleren van de vloer van je bovenverdieping wordt vaak gekozen voor GipsPIR. Deze platen zijn zo opgebouwd dat ze een gipsplaat aan de onderkant hebben, waarmee je jouw plafond direct strak hebt afgewerkt. 

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van je spouwmuur is één van de snelste manier om stookkosten te besparen en makkelijk je huis te gaan isoleren. Een warmer huis levert een lagere energierekening op en een beterklimaat, zo simpel is het. Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met daartussen een ruimte. Deze ruimte kun je heel eenvoudig vullen met isolatiematerialen. Iedere woning heeft tegenwoordig een spouwmuur. Glas- en steenwol zijn voorbeelden van isolatiematerialen welke je kunt gebruiken voor het isoleren van je spouwmuur. Daarnaast hebben Kingspan en Recticel speciale isolatieplaten ontwikkeld welke geschikt zijn als spouwmuurisolatie. 

Dakisolatie

Bij dakisolatie dien je een heel duidelijk onderscheid te maken of je een plat dak gaat isoleren of een hellend dak. Iedere toepassing vereist andere isolatiematerialen. Voor een hellend dak wordt vaak gekozen voor de dakplaten van IsoBouw. Deze dakplaten hebben een erg geavanceerde opbouw. Met deze dakplaten isoleer je en realiseer je dakbedekking in één keer. Voor platte daken worden vaak de gangbare isolatiematerialen gebruikt. PIR, steenwol en EPS zijn zomaar wat voorbeelden waarmee je platte daken kunt isoleren. Let hierbij wel op de druksterkte van de diverse isolatiematerialen.

Maak de juiste keuze voor het aankopen van isolatiematerialen

Ben je al zeker van je keuze wat betreft isolatiematerialen? Ga je voor PIR of kies je toch EPS? Neem eens een kijkje bij het ruime assortiment isolatiematerialen van Sleiderink Bouwmaterialen. Bestaan er nog steeds vragen? Neem dan eens contact op met één van hun productspecialisten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.