Doe het zelf

Wat is een bagagewagen

De bagagewagen ook wel de aanhanger met deksel genoemd is een van de vele type aanhangwagens die verkrijgbaar zijn. Een bagagewagen kan je herkennen aan de klep aan de bovenzijde. Vaak zijn deze aanhangers niet heel groot en ook niet hoog. Deze aanhanger is voornamelijk bekent bij particulieren die deze aanhanger gebruiken als ze op vakantie gaan, hiervoor is de bagagewagen ook uitermate geschikt. Je kan namelijk door de deksel aan de bovenkant gemakkelijk bij de gehele lading. Maar natuurlijk is een bagagewagen niet uitsluitend te gebruiken voor vakanties maar worden deze ook professioneel gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan sportvissers of schilders. Je kan je lading ten alle tijden droog en veilig vervoeren. 

De multifunctionaliteit van de bagagewagen

Net heb je kunnen lezen dat een bagagewagen voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden en dat dit ook gedaan word. Je kan op de deksel van de aanhanger ook dak dragers plaatsen waardoor je nog meer spullen mee kunt nemen, echt ideaal voor als je met het hele gezin op vakantie gaat en bijna geen ruimte meer hebt in de auto.
Ook wanneer de aanhanger met deksel voor professioneel gebruik word ingezet is deze erg handig. Omdat deze qua omvang vaak niet heel groot zijn kan je overal komen met de bagagewagen. Het is ook super handig dat je meteen bij bijvoorbeeld alle gereedschappen kunt die ingeladen zijn en je niet constant alles aan de kant moet leggen. 

Een geremde of ongeremde bagagewagen kopen?

Een bagagewagen is zowel ongeremd als in geremde versie verkrijgbaar. De meeste van deze aanhangers zijn ongeremd. Dit omdat deze door particulieren gebruikt worden en niet iedereen beschikt over een BE rijbewijs.  Wanneer je gereedschappen wil gaan vervoeren is het wellicht wel handig om een geremde bagagewagen aan te schaffen, dit omdat het gewicht hiervan hoog is. Het eigen gewicht van een bagagewagen is laag vanwege het gebruik van aluminium materialen. 

Bagagewagen kopen

Ben je van plan om een bagagewagen te kopen? maar weet je niet waar je dan het beste af bent. Of welke bagagewagen de beste keuze is voor jou? Bij Aanhangwagendirect.nl kan je dan bijvoorbeeld terecht. Met het ruime assortiment is er genoeg keuze en altijd het geschikte model voor jou verkrijgbaar. Ook kan je er terecht voor advies.
Waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een bagagewagen. Let op de volgende punten:

  • Wat wil je vervoeren
  • Geremd of ongeremd
  • Welke afmetingen

Zodra je dit weet is het makkelijker om de juiste aanhanger te vinden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een aanhanger te leasen, zo hoef je niet in een keer het volledige bedrag van de aanhanger te betalen natuurlijk.
Ben je nou van plan om eenmalig een bagagewagen mee te nemen op vakantie dan is het misschien zonde om meteen zelf een aanhanger aan te schaffen. Wat dan een handige uitkomst is, is om voor de vakantie een bagagewagen te huren. Dit is natuurlijk een stuk voordeliger en je hoeft na het gebruik de aanhanger natuurlijk ook niet ergens te stallen. 

Mocht je na aanleiding van deze blog nog vragen hebben over een bagagewagen of een ander type aanhanger natuurlijk, kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.