Doe het zelf

De tuin optimaal benutten

Vaak denk je dat je ruimte tekort hebt. Dan blijkt dat je nog heel veel ruimte onbenut laat. Het is wel heel fijn om bijvoorbeeld in de tuin wat meer te doen. Dat kan bijvoorbeeld door de opslag naar de tuin te verplaatsen. Een houtopslag bestellen is een goede manier om dat te doen. Die kan je gebruiken voor bijvoorbeeld de houtkachel waarmee je duurzaam wilt stoken in huis.  

Een plek om te werken 

Je kunt de tuin ook benutten door er een werkruimte van te maken. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een blokhut te plaatsen. Daar maak je dan een werkplaats of werkkamer van. Al je gereedschappen en materialen staan er ook mooi opgeslagen. Als extra voordeel heb je dan dat de schuur minder belast wordt. Daar kan je dan gewoon de spullen voor dagelijks gebruik in kwijt. Zo heeft iedereen in het gezin er dus ook wat aan.  

Een overkapping maken 

Het is ook belangrijk om te kijken of je er je voertuigen goed kwijt kunt. Heb je bijvoorbeeld een eigen motor? Of wil je je camper liever dichtbij huis stallen? Dan is het slim om een overkapping in de tuin te maken. Daar kan je dan je voertuigen onder kwijt. Zo staan ze veilig, maar staan ze ook nog eens droog. Dat is in ieder geval voor jou in alle opzichten van waarde, want je hebt er dan veel meer zicht op. 

Ruimte voor jezelf houden 

Het is wel belangrijk om ook niet uit het oog te verliezen waar de tuin eigenlijk voor dient. Het moet namelijk ook gewoon een plek zijn waar jij je lekker voelt. Dat betekent dus dat je tussen de plaatsen van opslag ook wel een hoekje moet maken waar je lekker in de zon of in de schaduw kan zitten. Het is wel heel fijn om gewoon lekker te ontspannen en even niks te doen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.