Wat moet ik doen als ik asbest ontdek?
Doe het zelf

Wat moet ik doen als ik asbest ontdek?

Als u in een huis woont dat in de twintigste eeuw is gebouwd, kunt u worden blootgesteld aan asbest. Het is van cruciaal belang om te bepalen of u asbest in uw huis heeft.

“Asbest Isolatie”, een vrij populaire uitdrukking, verwijst eenvoudigweg naar asbesthoudend isolatiemateriaal voor huizen.Als u in een ouder huis woont, is de kans groot dat u asbestisolatie heeft. Stilstaand water in het kruipgebied van een huis kan leiden tot schimmel, wat kan leiden tot bederf, structurele schade en een mogelijk gevaar voor de gezondheid.

Indicaties van water in de kruipruimte

Houtrot, termieten schade aan ondervloer materialen en schijnbare schimmelontwikkeling op de houten oppervlakken onder uw huis zijn allemaal veel voorkomende indicatoren van water in kruipruimte. Veel kruipruimtes hebben open leemvloeren, waardoor vocht uit de grond van onder uw huis kan weglekken en de luchtvochtigheid kan verhogen.

Waar wordt  asbest/vocht aangetroffen ?

Asbestisolatie wordt meestal aangetroffen in de minder zichtbare gebieden van het huis. Maar waar denk je dat te vinden? Over het algemeen kan asbesthoudend materiaal worden aangetroffen in elk geïsoleerd onderdeel van uw eigendom zoals Kelders, zolders, kruipruimtes, kasten, muren, vloeren en plafonds.

Controleer de plaatsen die het meest gevoelig zijn voor warmteoverdracht tijdens het zoeken naar en proberen te lokaliseren van asbestisolatie. Daar is isolatiemateriaal te vinden, waar mogelijk asbest in zit.

Wat te doen als er asbest wordt aangetroffen in uw muren, zolder of leidingen?

Als u van mening bent dat de isolatie in uw muren, zolder of leidingen asbest bevat, of dat de gevaarlijke stof in andere delen van uw huis aanwezig is, en u wilt meer informatie over hoe u deze veilig kunt onderhouden en verwijderen, neem dan contact op met van santen inspectie. Zij hebben een team van hoogopgeleide professional’s om materialen in uw huis te testen op asbest, zodat u de gezondheid en veiligheid van uw gezin kunt garanderen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.