Alles wat je kunt doen met deuren
Bouwmateriaal,  Doe het zelf

Zo knap je je deur op

Deuren zijn niet iets waar je vaak aan denkt tenzij je een volledige renovatie gaat doen. Toch kun je hier enorm veel mee doen en zijn het makkelijke en leuke klusjes. Neem even een pauze van het zware kluswerk met een van deze leuke, simpele klusjes.

Deurbeslag vervangen

Deurklinken en scharnieren aan deuren zijn makkelijk te vervangen en kunnen een groot verschil maken voor de stijl van de deur. Ook kun je op deze manier makkelijk een deur opknappen in plaat van het volledig vervangen van een deur. Nieuwe deuren kunnen erg prijzig zijn. Door je huidige deuren een opfrisbeurt te geven kun je een hoop geld besparen. Geef de deur een vers laagje verf en vervang de oude deurklinken bijvoorbeeld met nieuwe zwarte deurklinken.

Het vervangen van een deurklink is erg eenvoudig. Verwijder eerst de oude deurklink de oude deurklink door deze los te schroeven. Als er niet meteen schroeven zichtbaar zijn, zit er waarschijnlijk een slotje aan de zijkant wat je met een paperclip of priem kunt indrukken. Hierna zullen de schroeven we zichtbaar worden. Haal ook de verbindingsstift uit de deur en maak alles van de deurklink los van de deur. Als je de nieuwe klink op dezelfde plek wilt kun je deze meteen plaatsen, anders moet je eerst nieuwe gaten boren voor de nieuwe klink. De nieuwe klink monteer je eenvoudig door de verbindingsstift te plaatsen en hier aan beide kanten de deurklinken aan te monteren. Gebruik de bijgeleverde schroeven en bouten om het geheel vast te maken en je deur is weer als nieuw.

De deur ophangen

Het ophangen van de deur is ook een simpel klusje zijn. Als je de huidige deur alleen hebt voorzien van wat verf, een nieuwe deurklink en nieuwe scharnieren kun je de deur gemakkelijk terughangen op dezelfde plek. Schroef eerst de buitenste scharnieren vast en controleer of de deur goed hangt. Als dit zo is kun je de laatste middelste scharnieren ook vast schroeven en kun je weer jaren genieten van je nieuwe deur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.