Bouwen aan een moestuin
Doe het zelf,  Nieuwbouw

Bouwen aan een moestuin

Moestuinieren is superleuk om te doen. Je bent lekker met je handen bezig en krijgt er nog eten van. Niets smaakt lekkerder dan de letterlijke vruchten van je harde werken. Maar er zijn veel verschillende manieren van moestuinieren en opties om je moestuin mee op te bouwen. Van het moestuinieren in een kas tot in de vollegrond.

In een muurkas

De eerste manier om een moestuin te bouwen in jouw tuin is in een kas of muurkas. Ik begin meteen met mijn persoonlijke favoriet want een grote muurkas kun je ook gebruiken als serre. Het is dus een multifunctionele ruimte. Een muurkas plaats je, zoals de naam als suggereert, tegen een muur aan. Door het tegen de muur van je woning aan te plaatsen kun je de kas vanuit je huis betreden en kan de warmte van je huis in de kas vloeien waardoor je nóg langer kunt genieten van je moestuin. Een muurkas biedt dus veel voordelen.

In een moestuinbak

Dit is een leuke om zelf te maken. Om zelf een moestuinbak te maken heb je hout, schroeven, worteldoek, schoon zand en moestuin aarde nodig. Met een mooie houtsoort naar keuze maak je een bak. Schoon zand en het worteldoek scheid je moestuinbak van de rest van de tuin om onkruid te voorkomen. Deze bak kun je verder in elke vorm en grootte maken die je wil. Deze manier van moestuinieren heeft wel het nadeel dat het seizoensgebonden is, maar heeft het voordeel dat je minder last hebt van onkruid en gewassen ziektes.

In de volle grond

In de volle grond heb je dus sneller last van onkruid, ziektes en slakken, maar het heeft ook weer zijn eigen voordelen. Het grootste voordeel van moestuinieren in volle grond is dat je planten en hun wortels altijd genoeg ruimte hebben om te groeien. In potten en bakken kunnen je planten hierin beperkt worden. Ook hoef je volle grond minder vaak te bewateren omdat planten makkelijker water en voeding uit de volle grond kunnen halen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.