Bouwmateriaal,  Doe het zelf

De 4 populairste woontrends van dit moment

Net als met mode vallen er elk jaar nieuwe items in de smaak voor wonen en interieur. In deze blog staan de populairste woontrends voor 2022 op een rij, zodat jij weet waar je rekening moet houden met een herinrichting van je huis, of wat de beste traprenovatie is. Een kleine sneak peak: less is more!

Minimalisme

Marie Kondo en andere influencers hebben de minimalistische leefstijl erg bekend gemaakt de afgelopen jaren. Dit is ook te zien in de trend van dit moment, minder spullen is helemaal in! Deze trend houdt niet in dat je woonkamer slechts gevuld is met een bank, tafel en tv. Er zit meer intentie achter wat je besluit te presenteren! Die leuke familiefoto’s kunnen daarmee een echte eye catcher worden.

Neutrale kleuren

Eerder zagen we felle kleuren overal op het internet verschijnen: kleurrijke muren, gele stoelen en gekleurde accessoires. Tegenwoordig gaan we weer back to basic. Ben je aan het nadenken over het opnieuw verven van je muren? Beige, zand tinten en crème wit zijn de kleuren van dit moment. Ook voor accessoires kiest men tegenwoordig voor lichte kleuren, bijvoorbeeld pastel roze of blauw. De ruimte krijg hierdoor een rustige, ruimtelijke sfeer.

Stoer industrieel

Je hebt ze vast al eens gezien, de stalen deuren. Ze geven een ruimte een stoer, maar ruimtelijk karakter door het glas. Maar niet alleen de industriële deuren zijn in, denk ook aan lampen en kasten! De meeste mensen kiezen voor zwart of grijs staal, wat goed past bij het neutrale kleurenpalet. Op zoek naar een modernere variant van je boekenkast? De stalen kasten zijn overal en in allerlei stijlen te verkrijgen.

Haal de natuur in huis

Grote huis planten en houten accessoires en tafels zijn het helemaal dit jaar. Niet alleen maken planten een kamer levendiger, sommige planten reinigen de lucht. Heb je geen groene vingers? De Sansevieria, de Yucca en de Dracaena zijn dan ideaal voor jou! Dit zijn planten die het overleven op het moment dat je vergeet ze water te geven. En nep planten zijn natuurlijk ook altijd een optie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.