Dit is waarom je moet investeren in kunststof kozijnen
Bouwmateriaal,  Nieuwbouw

Dit is waarom je moet investeren in kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden steeds populairder. En voor goede redenen. Kunststof kozijnen nemen veel voordelen met zich mee. Maar alle kozijnen in een huis laten vervangen door kunststof varianten is niet niks. Dit kost tijd en kan erg kostbaar zijn. Je kunt je dus afvragen of dit het waard is en of je het zou moeten doen. Wij denken van wel. Daarom leggen we in deze blog graag uit waarom het het waard is om te investeren in kunststof kozijnen.

Lagere energiekosten

Het eerste grote voordeel van kunststof kozijnen zijn de energiekosten die je na deze investering zult hebben. Deze zullen merkbaar lager uit vallen. Kunststof kozijnen zijn namelijk erg goed isolerend. Beter dan de meeste andere varianten. Zeker als je oude kozijnen al versleten waren, zullen nieuwe kozijnen een grote impact kunnen maken. Natuurlijk moet er nog meer gebeuren om een volledig hoogwaardig geïsoleerd huis te realiseren, maar kunststof kozijnen zijn een erg goed begin of de perfecte finishing touch!

Minder onderhoud

Minder tot geen onderhoud zelfs! Houten kozijnen kunnen rotten en moeten om de zoveel jaar opnieuw behandeld en geschilderd worden. Als je houten kozijnen al een beetje versleten zijn moet hier nog veel meer aan gebeuren. Deze zijn wel te repareren maar dit is erg duur en je blijft dan toch zitten met gerepareerde, minder isolerende kozijnen. Kunststof kozijnen kunnen tot wel 50 jaar mee gaan en scheuren of beschadigen bijna niet. Het enige wat je met deze kozijnen hoeft te doen is ze af en toe schoonmaken, bijvoorbeeld als je toch al de ramen aan het lappen bent.

Veiliger

Het laatste voordeel wat ik wil belichten, maar niet het laatste voordeel wat kunststof kozijnen te bieden heeft, is een betere veiligheid. Kunststof kozijnen zijn namelijk goed te combineren met stevig hang- en sluit werk waardoor het betere beveiliging biedt tegen inbraak. Daarnaast is het ook brandveiliger dan bijvoorbeeld houten kozijnen, omdat kunststof kozijnen brandvertragend werken en zelf een stuk minder ontvlambaar zijn dan hout.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.