Doe het zelf

De beste houten vloerbehandeling

Een houten vloer is tijdloos en elegant. Geen wonder dat veel mensen kiezen voor een houten vloer. Hoewel deze vloer duurzaam is, heeft hij toch een speciale behandeling nodig om hem te beschermen tegen beschadiging. De manier waarop de houten vloer moet worden onderhouden, hangt af van het type coating dat erop zit. Een houten vloer verven is een goed idee, maar dit vergt ander onderhoud dan bij gelakte of geoliede houten vloeren. Alle soorten houten vloeren hebben echter wekelijkse reiniging en onderhoud nodig. De eenvoudigste manier om je vloer te onderhouden, is door gemorste vloeistoffen onmiddellijk weg te vegen. Daarnaast moet je de vloer vegen of stofzuigen om het stof en vuil te verwijderen.

De manier om een houten vloer schoon te maken

Een houten vloer behandelen is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer je je vloer regelmatig schoonmaakt, verwijder je al het vuil dat de glans van je vloer kan aantasten. Het wordt aanbevolen om de vloer te vegen met een zachte borstel. Je kunt een stofzuiger gebruiken om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Na het vegen van de vloer kun je hardnekkige vlekken verwijderen met een reinigingsspray en microvezeldoek. De gladde doek en zachte reiniger zullen het oppervlak van je houten vloer niet beschadigen. Het is niet aan te raden om de houten vloer schoon te maken met meubelpolish, omdat dit glibberige resten kan achterlaten. Ook moet je je vloer nooit reinigen met een stoomdweil. De stoom kan in je vloer doordringen en schade veroorzaken.

De manier om houten vloeren te renoveren

Hoewel je je houten vloer regelmatig schoonmaakt, kan de vloer na verloop van tijd zijn glans verliezen. Je kunt hiervoor een polish gebruiken om de natuurlijke uitstraling van de houten vloer te behouden. Denk er wel aan dat je nooit een polish moet gebruiken op een geoliede houten vloer. Om je vloer te beschermen tegen vocht en drinkplekken, kun je deze opnieuw lakken met een onderhoudsolie houten vloer. Met deze olie wordt er een nieuwe beschermlaag gecreëerd. Zorg ervoor dat de olielaag droog is voordat je erop gaat lopen. Als je je houten vloer goed onderhoud, hoef je deze ook niet meer te schuren..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.