Bouwmateriaal

Meer over montagekit

Een montagekit is een erg sterk hechtingmiddel. Het is zo sterk, dat je er zelfs kastjes of spiegels mee kunt ophangen. De kitsoorten zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Twijfel jij of jouw kit de montage van die ene kast wel aan kan? Kies dan voor de variant met honderd procent sterkte. Indien je twijfelt kan je altijd contact opnemen met een specialist in het vakgebied. Om jou alvast op weg te helpen, vertellen wij jou graag meer over montagekit. Lees snel verder en wie weet bestel jij vandaag nog montagekit voor jouw klus.

Factoren om rekening mee te houden

Het montagekit is vergelijkbaar met een enorm sterk lijmsoort. Bij het gebruik van montagekit zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Het montagekit mag enkel gebruikt worden tussen de 5 en 40 graden Celsius. Een te hoge of te lage temperatuur, zorgt ervoor dat de werking van het montagekit afneemt. Het droogproces wordt bij deze temperaturen verstoort, waardoor het montagekit haar werk niet goed kan uitvoeren. Daarnaast is het hoofdzakelijk om het montagekit over het gehele oppervlak te verspreiden. Dit voorkomt dat delen achteraf gaan loslaten of dat er te veel lijmresten ontstaan. Eventuele correctie naderhand is vaak wel mogelijk.

Hoelang droogt het?

Het montagekit moet na gebruik vaak even drogen. De droogtijd is onder andere afhankelijk van het type kitsoort, de  weersomstandigheden en dikte van de aangebrachte laag montagekit. De specialisten geven vaak het advies om ongeveer een dag te wachten. Na een dag wachten ben je er dus zeker van dat het montagekit volledig is opgedroogd. Het verwijderen van de lijmresten doe je voor dat het is opgedroogd. Door middel van terpentine kan je gemakkelijk de lijmresten verwijderen. Het voorwerp waar de kit op is bevestigd, moet niet veranderen van plaats, dus verwijder de lijmresten met beleid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.