Rioollucht in huis verhelpen
Doe het zelf

Rioollucht in huis verhelpen

Een rioollucht in huis is natuurlijk erg vervelend en dit wil je snel verhelpen. De kans is groot dat dat je hier professionele hulp bij nodig hebt. Soms is het makkelijker op te lossen en als je toch moet wachten op hulp zijn er wat manieren om de lucht te maskeren tot de professionals er zijn met de oplossing. Lees hier wat je kunt doen tegen deze vervelende stank.

Zelf oplossen

Het is altijd erg onduidelijk waar een rioollucht vandaan komt. Maar er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen om dit te verhelpen en voorkomen. Omdat voorkomen beter is van verhelpen beginnen we hier mee. Zorg dat je geen of zo min mogelijk grote voorwerpen of stukjes door de leidingen spoelt. Gebruik een gootsteen zeefje om dit te voorkomen in de gootsteen. Spoel niks zomaar door de wc wat niet in de wc hoort, zoals tampons en haal de haren van je doucheputje. Wanneer de stank al is ontstaan kun je al deze putjes even reinigen. Gebruik hiervoor geen heftige chemicaliën die de afvoer kunnen beschadigen. Een grote boosdoener is vaak het doucheputje. Maak deze eens open en maak deze goed schoon met een sopje.

Bel de professionals

Wanneer het na een sokje nog steeds stinkt moet je toch echt de professionals inschakelen. Zij beschikken over de juiste apparatuur om te onderzoeken waar de stank vandaan komt en wat de oorzaak hiervan is. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er ergens een scheurtje in de leiding zit of dat er een gebrek zit in de ontluchting van het toilet. Hier kun je zelf zonder de juiste apparatuur eigenlijk niet achter komen.

Geur maskeren

Hoewel de meeste professionals erg snel langs kunnen komen geven we toch graag een paar suggestief om de geur te maskeren tot ze je komen redden. Sla de wc-verfrisser over en trakteer jezelf op een lekkere huisspray of geurkaars. Zo maak je van een vervelende situatie toch nog iets positiefs.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.