Doe het zelf,  Nieuwbouw

Een asfalt schindeldak controleren en repareren

Tegenwoordig zien we daken die gemaakt zijn van asfaltshingles. Deze zien er modern en trendy uit terwijl goedkoop zijn en makkelijk te onderhouden. De asfaltshingles hebben wel meer onderhoudt nodig dat de normale dakpannen, maar als u regelmatig een kijkje op het dak neemt bespaart u er wel veel geld mee. In deze blog wordt uitgelegd hoe u een asfalt schindeldak kunt controleren en repareren

Controleren op verkleuring

Om de toestand van een asfalt schindeldak te testen, buigt u over een hoek van een of twee dakspanen aan de zonnigste kant van het dak; als ze breken in plaats van buigen, of als ze grijs en opgeblazen lijken, nadert het materiaal het einde van zijn levensduur.

Controleren op slijtage

Slijtage is een andere factor die aangeeft dat asfaltshingles aan vervanging toe zijn.  Een verzameling minerale korrels in goten of aan de basis van regenpijpen geeft aan dat het beschermende minerale oppervlak van asfaltshingles aan het slijten is.

Controleren op lekken

Lekken treden vaak op bij beschadigde asfaltshingles. Dit is erg vervelend omdat er dan waterschade kan ontstaan in huis na een heftige regenval. Zorg dat uw buizen goed afdicht zijn met siliconen en dat de verbindingen tussen het dakbedekkingsmateriaal naadloos aansluiten. Zo niet, dan kunt u het eenvoudig dichten met asfalt dakbedekkingscement.

Controleer op kale plekken

Controleer ook op kale plekken, scheuren of gekrulde asfaltshingles. Kleine scheurtjes, scheuren en gaten kunnen worden gerepareerd, maar ontbrekende of ernstig beschadigde asfaltshingles moet worden vervangen.

Reparatie

Het repareren of vervangen van asfaltshingle is relatief eenvoudig, maar zorg ervoor dat u er veilig en comfortabel aan kunt werken voordat u besluit om uw eigen reparaties uit te voeren. Voer uw reparaties uit op een heldere, warme dag. Dan zullen de asfaltshingles buigzamer zijn. Neem de tijd en blijf veilig op het dak. Herstel een gescheurde of gekrulde asfaltshingle en vervang een zwaar beschadigde asfaltshingle

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.