Doe het zelf,  Nieuwbouw

Ingebouwde of vrijstaande koelkast?

Bouwt of renoveert u dit jaar een keuken? Een van de belangrijkste keuzes die u maakt, is de keuze tussen een vrijstaande of ingebouwde koelkast. Als je niet tussen beide opties kunt kiezen, raden we je aan deze blog te lezen.

Vrijstaande koelkasten
Vrijstaande koelkasten zijn de meest voorkomende koelapparatuur. Ze zijn meestal minder duur dan de ingebouwde modellen en zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst als u uw apparaat moet verplaatsen. Vrijstaande koelkasten zijn er in modellen die verder reiken dan uw keukenkasten, of 24 cm diepe modellen die niet groter zijn dan uw kasten. Een van de voordelen van een vrijstaande koelkast is extra diepte voor huiseigenaren die graag een ruim indeling in hun koelkast willen hebben.

Minpuntjes
Vrijstaande koelkasten hebben enkele nadelen in vergelijking met hun ingebouwde tegenhangers. Hoewel ze jarenlang goed zullen presteren met de juiste reiniging en onderhoud, hebben ze meestal een kortere levensduur dan ingebouwde koelkasten. Sommige huiseigenaren voelen zich benauwd door de breedte van 90 cm, en hoewel vrijstaande koelkasten verkrijgbaar zijn in modellen van 60 cm, passen ze niet perfect in de meeste kasten.

Ingebouwde koelkasten
Inbouwkoelkasten zijn populair bij huiseigenaren die houden van hoogwaardige keukenontwerpen uit één stuk. Over het algemeen is de inbouwkoelkast groter dan het vrijstaande model, maar meestal ondieper, zodat hij gemakkelijk op dezelfde diepte als keukenkasten kan worden geïnstalleerd. Ze zijn er in verschillende maten en kunnen tot 120 cm breed zijn. De meeste ingebouwde koelkasten hebben aan de bovenkant gemonteerde compressoren (in tegenstelling tot de meeste vrijstaande modellen).

Minpuntjes
Als ingebouwde koelkasten nadelen hebben, is het waar dat ze meer kosten dan vrijstaande koelkasten en niet gemakkelijk te verplaatsen zijn. Ze moeten vakkundig worden geïnstalleerd en aan de muur worden bevestigd.

Wat is de beste keuze voor jou?
Als je streeft naar een onberispelijk ontwerp en een duurzaam apparaat, en de prijs is geen probleem, dan wil je waarschijnlijk naar een ingebouwde koelkast kijken. Afhankelijk van het ontwerp dat je kiest voor de rest van je keuken, zal het waarschijnlijk passen. Als het uiterlijk van de koelkast niet zo’n prioriteit voor u heeft en u een apparaat wilt met een grotere binnendiepte, gemakkelijk te verplaatsen en geen professionele installatie vereist, bent u waarschijnlijk meer geïnteresseerd in het vrijstaande model.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.