Bouwmateriaal,  Doe het zelf

Waar zijn metalen profielen voor?

Gebouwschillen voor overwegend commerciële constructies worden geconstrueerd met metaal profielen die efficiënt, betrouwbaar en kosteneffectief zijn in gebruik. Ze zijn geëvolueerd van de enkelwandige metalen bekleding die vaak wordt geassocieerd met landbouwconstructies tot meerlaagse systemen die worden gebruikt in industriële en recreatieve omgevingen. Je kunt metalen profielen voor veel doeleinden gebruiken bij het bouwen van een gebouw.

Belangrijkste toepassingen:

Metaalshop.be biedt een ruim aanbod aan metalen profielen waarmee je kan beginnen met bouwen. Metalen profielplaten, die veelzijdig zijn in termen van mechanische en ontwerpkenmerken, kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder dakbedekking en dakbekleding, buitenmuren, wandbekleding en vloeren. In zowel de industriële als de residentiële sector zijn ze werkzaam. De twee sectoren kunnen worden gebruikt in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Metalen profielplaten worden ook gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder industriële gebouwen, commerciële gebouwen, openbare gebouwen, sportfaciliteiten, onderwijsfaciliteiten, kantoren en administratie gebouwen, gebouwen met meerdere verdiepingen, energiecentrales, woonhuizen en gebouwen met hoge ontwerpeisen.

Korte geschiedenis van metalen profielen

Europa is op dit moment al meer dan een eeuw bekend met trapeziumvormige metalen profielen. De kenmerkende profielvorm die we vandaag zien, werd in de jaren 1950 vanuit de Verenigde Staten in Europa geïntroduceerd en is sinds ongeveer 1960 populair geworden.  Bovenal kan de wijdverbreide aanvaardbaarheid van de trapeziumvormige profielstructuur worden toegeschreven aan het gemak waarmee deze kan worden gebouwd, de snelheid waarmee deze kan worden gemonteerd en de lage kosten van de constructie. Metalen profielen zijn zo geëvolueerd dat ze tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt. Zelfs nu evolueren dergelijke profielen nog steeds in termen van materialen en vorm om tegemoet te komen aan de menselijke behoeften van het bouwen van gebouwen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.