Doe het zelf

Klusjes doen? Gebruik een aanhangwagen!

Een aanhangwagen is een karretje dat op de trekhaak van een voertuig is aangesloten en wordt gebruikt om dingen zoals goederen of gereedschap te verplaatsen. Dit is een zeer algemene definitie, want er zijn veel verschillende soorten aanhangwagens. Ze verschillen van elkaar op het gebied van vormen, maten, gewichten, materialen en andere manieren.

Bouwmaterialen

Een stapel timmerhout, multiplexplaten of gipsplaten om je voor te bereiden op een bouwklus of een project voor woningverbetering nemen veel ruimte in. Aanhangcars zijn een handige manier om te voorkomen dat je hoge verzendkosten moet betalen voor het laten bezorgen van spullen die je nodig hebt. Een aanhangwagen kan ook worden gebruikt om oude spullen naar de stortplaats of het recyclingcentrum te brengen, zoals oude meubels en afval.

Hulpmiddelen voor je gazon en tuin

Een open aanhangwagen is heel handig voor iemand die een hoveniersbedrijf runt. Ten eerste kun je alle gereedschappen en spullen meenemen die je nodig hebt. Daarnaast kun je pakken wat je nodig hebt zonder midden in de zomer in een hete trailer te hoeven kruipen. Ze zijn gemakkelijker te gebruiken en een stuk lichter dan gesloten aanhangwagens. Omdat ze ook niet zoveel windweerstand hebben, zijn ze gemakkelijker te trekken en beter voor het benzineverbruik van de auto die je gebruikt om deze te trekken. De meeste gesloten aanhangers kosten meer dan open aanhangers, maar bieden meer veiligheid voor de spullen die je vervoert. Bij een open aanhanger moet je ervoor zorgen dat elk werktuig goed gezekerd is. Met een gesloten aanhanger hoeft je slechts één grendel te sluiten en je bent klaar om te vertrekken.

Grote dingen zoals meubels of apparaten verplaatsen

Elke soort aanhanger is geweldig om te hebben als je vaak verhuist. Je hoeft geen verhuisbedrijf in te huren of een vrachtwagen te huren, wat stressvol en duur kan zijn. In dit geval zijn aanhangers erg handig omdat je er bijna elk groot meubel of apparaat op kunt zetten. Ze zijn ook handig om in de buurt te hebben voor het geval een vriend er een moet lenen om in het weekend te verhuizen.

Spullen verplaatsen

Net als aanhangwagens voor hoveniersbedrijven worden ze vaak gebruikt om materialen te verplaatsen. Veel bouwbedrijven hebben meer dan één aanhangwagen om gereedschappen en materialen naar de plek te brengen waar ze nodig zijn. Het is een geweldige manier om dingen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.