Bouwmateriaal

Ramen gemaakt van pvc

Je hebt er vast wel een keertje van gehoord… Raamprofielen gemaakt van pvc-materiaal. Wellicht ben je van plan om van deze ramen te kopen of ben je je gewoon aan het oriënteren op de verschillende opties die er allemaal zijn. Want een ding is zeker. Er is genoeg keus als het gaat om raamprofielen. En juist daarom leggen wij in dit artikel uit wat pvc ramen precies zijn. Zo weet je precies wat de voordelen zijn als je deze ramen zou kopen en wat het materiaal precies is.

Wat is het materiaal pvc precies?

Een raamprofiel van pvc wordt bijna altijd uit polyvinylchloride gemaakt. Dit is een type plastic dat je in verschillende soorten kwaliteiten en kwaliteiten kan kopen. Er zit dus ook een groot verschil in kwaliteit tussen de pvc-raamprofielen die je bij verschillende leveranciers kan kopen. Sinds enkele jaren is er wel een keurmerk binnen de pvc ramen waar aan je kan zien dat het raam voldoet aan goede eisen. Als je een raam koopt gemaakt van pvc-materiaal dan is dit makkelijk voor je onderhoud. Ze zijn namelijk onderhoudsarm! Bovendien zijn ramen gemaakt van pvc zowel thermisch als akoestisch geïsoleerd. Dat houdt in dat zowel warmte, koude als geluid lekker buiten je huis blijft.

Zorg dat je je goed oriënteert op de verschillende opties

Als je je aan het oriënteren bent op ramen gemaakt van pvc-materiaal is het wel belangrijk om te weten dat je het onderhoud zorgvuldig moet uitvoeren. De pvc is namelijk krasgevoelig. Maar als je de pvc netjes schoonmaakt met een natte doek of natte spons dan is dit helemaal geen probleem. Dit tot tegenstelling met hout dat bijvoorbeeld kan gaan rotten als je het te nat schoonmaakt. Het is vooral van belang dat je voor jezelf kijkt of een pvc-raamprofiel in je huis past.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.