Doe het zelf

Zwembad in de tuin?

Zodra het warme weer weer aanbreekt, lijkt het iedereens droom om een zwembad in de tuin te hebben. Groot, klein, goedkoop of duur; er is van alles mogelijk. Maar er zijn ook wat andere belangrijke factoren waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een zwembad…

Kleine kinderen

Heb je kleine kinderen of komen er vaak kleine kinderen op bezoek? Dan kan een zwembad meer zorgen geven dan ontspanning. Als het een laag of ingebouwd zwembad is kunnen kinderen er natuurlijk gemakkelijk invallen. Als ze zo klein zijn dat ze nog niet kunnen zwemmen, is het daardoor opletten geblazen. Je kunt dit oplossen door een hekwerk van Adéquat eromheen te zetten of een hoog zwembad te zetten waar kinderen niet in kunnen klimmen.

Waterrat

Als het een zwembad van redelijk formaat is, kunnen de kosten al snel hoog oplopen voor de aanschaf van een zwembad. Ook al is het gewoon een opzetzwembad, kan het nogal prijzig zijn met alles erop en eraan. Maak daarom van te voren de afweging of je het zwembad dusdanig veel zal gebruik dat het het geld waard is. In Nederland zijn de dagen dat het warm genoeg is om te zwemmen niet in overvloed, dus zul je er dan wel optimaal gebruik van moeten maken.

Aanwinst of afschuwelijk?

Niet iedereen vindt een zwembad een toevoeging aan je tuin en soms wordt het zelfs als lelijk beschouwd. Daarbij komt nog dat het gras op de plek waar het zwembad staat vaak helemaal dood gaat. Niet onbelangrijk om mee te nemen in je overweging!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.